Moj grad

Miholjski susreti sela

Foto: Biljana Marjanović

Foto: Biljana Marjanović

Domaćin ovogodišnjih Miholjskih susreta sela u opštini Velika Plana bilo je Staro Selo. Od 18 do 20. oktobra bogat program susreta privukao je veliki broj kako učesnika tako i posetilaca i publike.

Manifestacija je otvorena  prigodnim pozdravnim govorom i takmičenjem seoskih folklornih ansambala, a prvo veče završeno je nastupom planjanskog rok benda Superrol.

Foto: Biljana Marjanović

U subotu ujutru, drugog dana manifestacije, na platou ispred Doma kulture raspaljeno je preko deset kotlića u takmičenju za najbolji pasulj i gulaš, a razna udruženja iz naše opštine predstavila su svoje radove i delatnosti. Za to vreme, u sali Doma kulture, najmlađi su imali Gimnastiku za mozak sa poznatim piscem dečije literature Urošem Petrovićem gde su sa oduševljenjem rešavali zagonetke i osvajali njegove čuvene smajli loptice. Dan je završen koncertom etno dua „Kalem“ i uživanjem u njihovoj savršenoj interpretaciji etno muzike. 

Foto: Aleksandra Mirković

Nedelja, sportski dan u osnovnoj školi u Starom Selu, prošla  je u znaku sportskog nadmetanja, malog fudbala i tradicionalnih dečijih sportskih igara. 

Pokrovitelji ove manifestacije bili su Ministarstvo za brigu o selu, Opština Velika Plana, CZK Masuka i Mesna zajednica Staro Selo.

Piše Biljana Marjanović, dopisnica Boom93 iz Velike Plane