Moj grad

Renovira se objekat za smeštaj vojske

Foto: Boom93/Arhivska fotografija

Foto: Boom93/Arhivska fotografija

Ugovor za uređenje radnih prostorija Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Požarevac dodeljen je firmama Elmont gradnja iz Požarevca i GP LN Gradnja iz Kostolca. Radovi se izvode u objektu nekadašnje šećerane, koji vojska trenutno koristi, iako još nije zvanično uvedena u posed.

Projekat uključuje različite građevinske i zanatske radove, uključujući demontažne, stolarske, zidarske i elektro radove, dok se radovi na krovu izostavljaju. Procenjena vrednost nabavke bila je 1.848.500,00 RSD bez PDV-a, a ugovor je potpisan na iznos od 1.699.560,00 RSD uključujući poreze.

Inače, još uvek nije poznato da li je objekat šećerane stalno ili privremeno rešenje za smeštaj vojske, ali da je za sada ovaj objekat u upotrebi.

"Vojska još uvek nije zvanično uvedena u posed ovog objekta, ali ga koristi. Mi kao lokalna samouprava imamo sa njima dogovor da im do kraja još obezbedimo određena sredstva neophodna za nesmetano funkcionisanje, u smislu državanja objekta i dogradnje, budući da je to gradski objekat. Trenutno radimo na prilagođavanju objekta vojsci, odnosno korišćenju od strane pripadnika Ministarstva odbrane. Vojska već koristi ovaj prostor, a u narednom periodu se očekuje i potpisivanje ugovora o korišćenju objekta", rekla je ranije za Boom 93 zamenica načelnika Gradske uprave, Ana Tišma.

Kako je Boom93 ranije pisao, bilo je planova da se vojska preseli u nekadašnju zgradu Centra za socijalni rad, koja se nalazi u ulici Čede Vasovića.