Društvo

Ministarstvo: Uskoro besplatan internet u vozovima i mobilna aplikacija za kupovinu karata

FOTO: MMV

FOTO: MMV

Srbiji bi vozovi i železničke stanice uskoro trebalo da dobiju besplatan internet, a najavljena je i mobilna aplikacija za kupovinu karata za železnički prevoz, saopštilo je danas Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se navodi u saopštenju, Pismo o namerama danas su potpisala preduzeća “Telekom Srbija”, “Infrastruktura železnica Srbije” i “Srbija voz”, sa ciljem unapredjivanja korisničkog iskustva putnika na srpskoj železnici.

Predvidjeni su projekti postavljanja baznih stanica na železničke stubove na trasama kojima se obavlja železnički saobraćaj, kao i obezbedjivanje pristupa internetu na železničkim stanicama na teritoriji Srbije.

Projektom su obuhvaćeni i internet signal u vozilima “Srbija Voza”, kao i mobilna aplikacija namenjena krajnjim korisnicima za kupovinu karata za železnički prevoz putnika.

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović istakao je da je modernizacija srpskih železnica jedan od glavnih prioriteta u radu Vlade Srbije i resornog ministarstva, i da srpskoj železnici mora da se vrati poverenje putnika.

“Naš zadatak je da vratimo gradjane, da vratimo putnike u naše vozove, da svest ljudi promenimo i da shvate koliko je to kvalitetan i pouzdan način putovanja i transporta. Korisničko iskustvo mora da bude vrhunsko i u skladu sa evropskim standardima, tako da ćemo uskoro da imamo i aplikaciju za kupovinu karata, kao i besplatan pristup internetu u vozovima Srbija voza”, rekao je Momirović.