Društvo

Još jedna suspendovana nabavka za prevoz u okrugu

autobusi Foto ilustracija Pixabay

autobusi Foto ilustracija Pixabay

Javna nabavka je obustavljena pošto je podnet zahtev za zaštitu prava.

Petrovac na Mlavi je Javnu nabavku za prevoz učenika raspisao je početkom meseca. U tehničkoj specifikaciji nabavke se navodi da se prevoz organizuje za učenike 8 Osnovnih škola na teritoriji opštine.

Kao jedan od glavnih uslova navodi se da vozila kojim se prevoze učenici moraju da budu uslovna, čista i bezbednai da ispunjavaju uslove propisane Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece. Ponuđač se obavezuje da će se prevoz učenika obavljati sa potrebnim brojem autobusa, od kojih su 12 autobusi sa pogonom na komprimovani prirodni gas (КPG), dok su najmanje tri rezervna autobusa vozila koja moraju ispunjavati gore navedene zahteve izuzev pogona na КPG.

Procenjena vrednost Javne nabavke je bilo 23 300 000 dinara.

Na teritoriji okruga obustavljene dve javne nabavke za prevoz

Za razliku od Petrovca na Mlavi koja je suspendovala javnu nabavku za prevoz učenika, Požarevac i Veliko Gradište su obustavile nabavke za novi sistem Javnog prevoza.

Požarevac je svoju javnu nabavku obustavio nakon rešenja Republičke komisija za zaštitu prava koja je donela rešenje kojim je delimično poništila postupak javne nabavke za izbor javno-privatnog partnera sa elementima koncesije za poveravanje obavljanja delatnosti gradsko – prigadskog prevoza putnika. Javna nabavka za gradski i prigradski javni prevoz, koja raspisana je početkom godine, bila je suspendovana zbog uložene žalbe za zaštitu prava koja je podnela kompanija Arriva Litas iz Požarevca.

U maju je i opština Veliko Gradište obustavila svoju javnu nabavku za izbor javno-privatnog partnera sa elementima koncesije za poveravanje obavljanja delatnosti gradsko – prigadskog prevoza putnika. Kako se navodi u obrazloženju odluke o obustavi Javne nabavke je da je jedan od potencijalnih ponuđača uputio je niz pridmedbi na predmetni postupak. Razmatrajući te primedbe Komisija za javnu nabavku zaključila je da deo primedbi treba uvažiti na osnovu kojih je bi došlo do bitne izmene obavljenje konkursne dokumentacija. Komisija je na osnovu tog zaključka predložila Naručiocu da donese odluku o obustavi.