Film

Izabran novi Doktor Hu (VIDEO)

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Nkuti Gatva, koji je najpoznatiji po svojoj ulozi u Netfliksovoj seriji „Seksualno obrazovanje“, zameniće Džodi Vitaker u glavnoj ulozi u „Doktoru Hu“.

„Nema reči da opišem kako se osećam. Mešavina duboko počastvovanog, više nego uzbuđenog i, naravno, pomalo uplašenog“, rekao je Gatva u saopštenju za medije Bi-Bi-Sija.

„Ova uloga i emisija toliko znače za mnoge širom sveta, uključujući i mene, a svaki od mojih neverovatno talentovanih prethodnika se nosio sa tom jedinstvenom odgovornošću i privilegijom sa najvećom pažnjom. Potrudiću se da uradim isto.

Baner Boom93 Android aplikacija

Vitaker je postala prva žena koja je igrala Doktora kada je 2017. imenovana za Gospodara vremena koji putuje TARDIS-om. Prošlog jula, Bi-Bi-Si je rekao da će se ona povući iz šoua — napustiti ono što je rekla da je „najbolji posao“ koji je ikada imala — posle sezone 13.

Gatva, koji je nominovan za najbolju mušku ulogu u komediji na ovogodišnjoj dodeli BAFTA, sada će postati 14. doktor u emisiji.

Do sada je najpoznatiji po ulozi Erika Efionga u „Seksualnom obrazovanju“, a zbog nje je izabran za najboljeg glumca na škotskoj dodeli BAFTA 2020. godine.