Društvo

Danas otvaranje Atletskog stadiona, atletičari dobijaju teren za treninge

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Danas će u okviru Evropske nedelje sporta biti otvoren Atletski stadion u Požarevcu.

Izgradnja Atletskog stadiona započela je u novembru prošle godine na prostoru nekadašnjeg vašarišta.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca je tada rekao da budući objekat neće biti samo otvoren za atletičare nego za sve građane.

„Ovaj stadion ima višestruku ulogu i predstavlja jedan od značajnih sportskih objekata bez kojih jedan Grad ne bi trebalo da se naziva Gradom“ , istakao je tada Pavlović.

Vrednost izgradnje objekta je 102 miliona dinara, a prema prvobitnom planu koji je iznet prilikom početka radova trebalo je da bude završen u maju ove godine.

Atletska staza se sastoji od 6 kružnih staza dužine 400 metara i 8 staza na pravcu. Zaletišta za sve skakačke discipline – skok u dalj, troskok, skok u vis i skok s motkom i bacačke discipline – bacanje kugle, kladiva, diska i koplja.

Borilišta su pozicionirana na zelenim ili tartan površinama formiranim unutar atletske staze. Oko staze je postavljen zaštitni pojas od behatona u širini od jednog metra. Stadion će ispunjavati uslove za sva nacionalna takmičenja i neka međunarodna takmičenja.

Tokom današnjeg otvaranja stadion će moći da posete i građani koji budu želeli da ga vide.

Podsetimo, članovi Atletskog kluba Požarevac i pored nepostojanja Atletskog stadiona u ranijem periodu nizali su državne, ali i svetske uspehe.

Jedna od njih je i Maša Rajić koja je ove godine postala državna prvakinja u trci na 800 metara.

BONUS VIDEO