Društvo

Grad će razmatrati produženje važenja strategije održivog razvoja Grada Požarevca 2017. – 2022.

Foto: Sanja Lisac

Foto: Sanja Lisac

Na sednici Skupštine Grada Požarevca koja je zakazana za utorak, 9. avgusta, naći će se predlog  izveštaja o izvršenju odluke o budžetu Grada Požarevca za period januar –jun 2022, kao i predlog odluke o produženju važenja strategije održivog razvoja Grada Požarevca 2017. – 2022. do usvajanja plana razvoja Grada Požarevca za period od 2023. do 2030. godine.

U strategiji održivog razvoja Grada Požarevca  2017-2022 godine, između ostalog, naglašena je potreba za izgradnjom nove trafo stanice, jer kratki nestanci struje u gradu traju već nekoliko godina i stvaraju dosta problema, kako građanima tako i privrednim subjektima. Razlog kratkih nestanaka struje je u tome što Grad Požarevac svoje snabdevanje električnom energijom prima samo iz jednog izvora – trafostanice koja se nalazi na izlazu iz Požarevca i na ulazu u naselje Ćirikovac. Zbog preopterećenosti ovog izvora dolazi do iskakanja sa trafostanice sa mreže i ceo grad ostaje bez struje.

Rešenje za ovaj problem je izgradnja novog izvora, odnosno nove trafostanice  110/35/10 kilovolti koja bi omogućila stabilno snabdevanje Požarevca strujom.

Kompletna investicija, prema strategiji održivog razvoja Grada trebalo je da bude gotova do 2020. godine. Međutim, izgradnja trafo stanice još uvek nije završena. Radovi su počeli krajem prošle godine, a prema najava nadležnih završetak se očekuje se tokom 2022. godine.