Društvo

Građani potpisali ugovore za subvencije za mere energetske sanacije

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Građani kojima su odobrene subvencije o sufinansiranju mera na podizanje energetske efikasnosti objekata stanovanja, potpisali su danas ugovore sa gradom.

Gradonačelnik Saša Pavlović je naveo da se grad Požarevac sa svojim građanima priključio akciji koju je započela država, a za koju je sredstva delom obezbedilo Ministarstvo rudarstva i energetike za sufinansiranje mera na podizanju energetske efikasnosti objekata stanovanja.

„Na ovaj način će se ne samo ostvariti ušteda građana u finansijskom smislu, već i dati doprinos na uštedi potrošnje električne i toplotne energije. Uzimajući u obzir da je porodica osnovna ćelija svakog društva, štednja energije i treba da započne od svakog doma, kako bi se postigli željeni efekti na globalnom nivou. Ovim konkursom obezbeđeno je sufinansiranje zamene stolarije, nabavka i ugradnja kotlova na gas i unapređenje termičkog omotača objekta“, naveo je Pavlović.

FOTO: Boom93/A.Stepanović

On je najavio da će grad i ubuduće pratiti sve konkurse iz ove oblasti i pomoći svim odgovornim i savesnim građanima koji žele da uzmu učešće, a samim tim i daju svoj doprinos u očuvanju životne sredine i stabilizaciji energetskog sektora.

Podsetimo, subvencije je ostvarilo njih 48, a u zavisnosti od mere za koju su se prijavili visina subvencija koja im je odobrena kreće se od 59.143 do 140.000 dinara.

Sredstva predviđena za sprovođenje ovih mera energetske sanacije obezbeđena su u budžetu grada u iznosu od 5.300.000 dinara sa PDV-om.