Društvo

Janković: Broj zaraženih dva puta veći od broja registrovanih slučajeva

Youtube screenshot / N1
Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš Radmilo Janković ocenio je da je "dva do dva i po puta" veći broj zaraženih koronom od broja registrovanih slučajeva.

„Ima ljudi kojima je svega dosta pa se ne testiraju, ali tu su i oni koji veruju da je ovo običan nazeb pa ne žele kod lekara“, rekao je Janković za današnju Politiku.

Prema njegovim rečima, koliko god omikron daje blažu formu bolesti, još niko sa sigurnošću ne može da kaže da se kod obolelog neće javiti i posledice koje su izazvali drugi sojevi.

On je istakao da je „glupa ideja da neko želi namerno da se zarazi koronom“.

„Nekome će korona izazvati blagu kijavicu, ali njegovom ocu, majci, baki ili deki će izazvati jako oboljenje. Zato nije pametna stragetije da se namerno zaražavamo“, upozorio je Janković.

Prema njegovim rečima, „omikron se širi kao plin i teško ćemo moći da zaustavimo ogromno prokužavanje“.

Na pitanje kako privoleti mlade na imunizaciju, on je rekao da veruje da su se „iza stavova da neće da se vakcinišu nalazili anarhistički i antiglobalistički stavovi“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend