Društvo

Javna nabavka Toplifikacije za radove na rekonstrukciji podstanica “Palata Morava” i “Penzionerski dom”

Foto: Boom93/M. Veljković/ilustracija

Foto: Boom93/M. Veljković/ilustracija

JP “Toplifikacija” sprovelo je javnu nabavku za izvođenje radova na rekonstrukciji podstanica u cilju povećanja konzuma i energetske efikasnosti u podstanicama “Palata Morava” i “Penzionerski dom” u Požarevcu.

Radovi na rekonstrukciji podstanica podrazumevaju montažu cevovoda koji se montira za razvod vrele vode maksimalne radne temperature 130°C i pritiska 16 bara. Garatni rok za izvedene radove je 24 meseca, a za ugrađenu opremu takođe 24 meseca, odnosno 2 godine. Rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana.

Procenjena vrednost radova je 10 miliona dinara bez PDV-a. Rok za podnošenje prijava je 13. jun

Baner Boom93 Android aplikacija

Inače, toplifikacioni sistem sastoji od izgrađene primarne i sekundarne mreže od oko 205 km, 114 zonskih toplopredajnih stanica i 484 individualne toplopredajne stanice i 66 mini zonske stanice na području grada Požarevca.

Izgradnjom prepumpne stanice moglo bi da se priključi još do 6 hiljada individualnih stambenih objekata kao i budućih poslovnih i objekata kolektivnog stanovanja.  Ukoliko bi se u nekom kraćem vremenskom periodu priključili na sistem daljinskog grejanja Požarevca i okolnih naselja svi kupci kojima su za to stvoreni uslovi, a prepumpna stanica za podizanje pritiska se ne izgradi, ne bi bilo moguće obezbediti svima podjednak kvalitet grejanja, a u nekim zonama grejanje čak ne bi bilo moguće.

Za izgradnju prepumpne stanice treba izdvojiti 600 miliona dinara, rekao je ranije za Boom 93 direktor Toplifikacije, Slaviša Stojković.