Društvo

Javna nabavka Toplifikacije za radove na rekonstrukciji podstanica “Palata Morava” i “Penzionerski dom”

Foto: Boom93/M. Veljković/ilustracija
JP “Toplifikacija” sprovelo je javnu nabavku za izvođenje radova na rekonstrukciji podstanica u cilju povećanja konzuma i energetske efikasnosti u podstanicama “Palata Morava” i “Penzionerski dom” u Požarevcu.

Radovi na rekonstrukciji podstanica podrazumevaju montažu cevovoda koji se montira za razvod vrele vode maksimalne radne temperature 130°C i pritiska 16 bara. Garatni rok za izvedene radove je 24 meseca, a za ugrađenu opremu takođe 24 meseca, odnosno 2 godine. Rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana.

Procenjena vrednost radova je 10 miliona dinara bez PDV-a. Rok za podnošenje prijava je 13. jun

Inače, toplifikacioni sistem sastoji od izgrađene primarne i sekundarne mreže od oko 205 km, 114 zonskih toplopredajnih stanica i 484 individualne toplopredajne stanice i 66 mini zonske stanice na području grada Požarevca.

Izgradnjom prepumpne stanice moglo bi da se priključi još do 6 hiljada individualnih stambenih objekata kao i budućih poslovnih i objekata kolektivnog stanovanja.  Ukoliko bi se u nekom kraćem vremenskom periodu priključili na sistem daljinskog grejanja Požarevca i okolnih naselja svi kupci kojima su za to stvoreni uslovi, a prepumpna stanica za podizanje pritiska se ne izgradi, ne bi bilo moguće obezbediti svima podjednak kvalitet grejanja, a u nekim zonama grejanje čak ne bi bilo moguće.

Za izgradnju prepumpne stanice treba izdvojiti 600 miliona dinara, rekao je ranije za Boom 93 direktor Toplifikacije, Slaviša Stojković.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • A elektrana se gasi barem tako planiraju za neku godinu, stigao dopis a vi tapkate u mesto sa širenjem mreže

  • Zbog te stanice su smenili Daču, a postavili doticnog direktora, jer je u pitanju posao od 5 miliona evra. Prethodnik nije hteo da raspise JN po „nalogu“ i da favorizuje jednog izvodjaca, te je zbog toga platio glavom.Ukoliko tender za novu stanicu bude uspesno okoncan i potpisan ugovor, mozemo da ocekujemo odlazak sadasnjeg direktora vrlo brzo…po uplati avansa.

%d bloggers like this:
Send this to a friend