Društvo

Ko će održavati horizontalnu i vertikalnu signalizaciju u gradu?

FOTO: M. Veljković / Boom93

FOTO: M. Veljković / Boom93

Grad Požarevac raspisao je Javnu nabavku za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije na teritoriji grada i Gradske opštine Kostolac.

Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji nabavke održavanje vertikalne signalizacije podrazumeva:

  • nabavka i postavljanje saobraćajnih znakova i stubova (prema rešenjima organa nadležnih za saobraćaj, stručnog nadzora i Upravljača puta „JKP Parking servis“ Požarevac);
  • zamena dotrajalih znakova i stubova;
  • pranje i čišćenje saobraćajnh znakova;
  • sečenje rastinja oko saobraćajnih znakova radi omogućavanja normalne vidljivosti;

Baner Boom93 Android aplikacijaTakođe izabrani izvođač radova moraće da održava i horazitalnu signalizciju što podrazumeva: obeležavanje osnovnih i središnjih linija, obeležavanje pešačkih prelaza, obeležavanje parking linija i drrugo.

Procenjena vrednost Javne nabavke iznosi 9 896 787 dinara, krajni rok za podnošenje ponuda 13. decembar do 13:30 časova.

Prva Javna nabavka propala

Javna nabavka za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije u gradu je već jednom ove godine bila raspisana, ali nakon podnetog zahteva za zaštitu prava ponuđača je obustavljena.

Prema rešenju Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima Javnim nabavcima delimično je poništena Javna nabavka za održavanje signalizacije.

Grad Požarevac je ugovor dodelio preduzeću „Boja“ iz Sombora, a zahtev za zaštitu prava je podnelo je kompanija Vekering doo iz Novog Sada.

Posle donete odluke Republičke komisije Grad Požarevac je obustavio Javnu nabavku.