Društvo

Ko je od državnih organa štedeo struju, a ko nije?

FOTO: Envato Elements
Uprava za zajedničke poslove republičkih organa je napravila pregled potrošnje struje u objektima u njenoj nadležnosti u septembru prošle i ove godine.

Predsedništvo Srbije uštedelo je 31,24 procenta električne energije, a Vlada Srbije 16,49 odsto, prenosi RTS.

To je iznad preporučene granice od 15 odsto, ali je sveukupna ušteda struje u državnim organima bila znatno manja.

Uprava je navela da je ukupna ušteda električne energije u septembru ove godine u odnosu na septembar 2021. bila 6,24 odsto.

Ministarstva koja se nalaze u Nemanjinoj 22-26 smanjila su potrošnju kilovata za svega 4,64 odsto, a skromna ušteda od 3,56 procenata zabeležena je i u Palati Srbije na Novom Beogradu.

Prema Preporukama za uštedu električne i toplotne energije koje je donelo Ministarstvo rudarstva i energetike, trebalo bi da vlada i lokalne samouprave, na energetsku krizu koja je dovela do nedostatka nekih energanata i velikog rasta cena energije, odgovore uštedom struje od 15 procenata.

Državne institucije i preduzeća imali su rok do 15. septembra da tom ministarstvu dostave plan štednje, a ministarstvo je krajem septembra svima u javnom sektoru poslalo spisak preporuka za štednju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • zanima nas Oktobar pošto nije bilo grejanja,čisto da vidimo dali je bilo jeftinije pustiti toplu vodu koja je jeftinija od proizvdnje struje ili je trošena struja koja je skuplja u proizvodnji

%d bloggers like this:
Send this to a friend