Društvo

Koja ulica u Kostolcu dobija novi trotoar?

Foto: Boom93/M. Veljković
Komisija za Javne nabavke Grada Požarevca dodelila je ugovor grupi ponuđača za ojačavanje i zamenu trotoara u ulici Nikole Graonića u Kostolcu. Radovi na trotoaru obajavljaće se od raskrsnice sa Porečkom ulicom do raskrsnice sa Rudarskom ulicom.

Ugovor je dodeljen grupi ponuđača koju čine LP Gradnja iz Kostolca i „Saba Belča“ iz Preševa. Njihova ponuda od 1.645.316 dinara bez PDV-a je prihvaćena kao najpovoljnija.

Podsetimo da je ova grupa ponuđača dobila i ugovor za rehabilitaciju pešačke staze na plaži „Topoljar“ u Kostolcu.

Šta će se sve raditi tokom rekonstrukcije?

Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji, radovi na ojačavanju trotoara podrazumevaju geodetsko obeležavanje trase pre početka radova, rušenje postojećih ivičnjaka, demontažu i ponovnu montažu metalnih stubova i saobraćajnih znakova na trotoaru.

Takođe, tokom radova planirani su i nabavka i postavljanje novih ivičnjaka,  popločavanje behaton ploča i izrada novog asfaltnog zastora.

Maksimalni rok za izvođenje radova je 20 radnih dana, a garantni rok ne može biti kraći od dve godine za izvedene radove.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend