Društvo

Koliko vremena treba da prođe između vakcine protiv gripa i protiv korone

Foto: Boom93/M. Veljković
Torlak je u četvrtak potvrdio prvi slučaj virusa gripa u Srbiji kod sedamnaestogodišnje osobe iz Beograda. Dr Dušica Mladenović iz DZ Palilula kaže za RTS da sezonski grip može da bude veoma ozbiljan i da bi dve nedelje trebalo da bude razmak između vakcine protiv korone i one protiv gripa.

Ako hoćete da primite i vakcinu protiv korone i protiv gripa, koliki vremenski razmak treba da prođe objašnjava dr Dušica Mladenović. Dr Dušica Mladenović je, govoreći za RTS, rekla da nije kasno za vakcinu protiv sezonskog gripa.

„Ima ih dovoljno i preporučujem svim hroničnim bolesnicima da prime vakcinu“, izjavila je Mladenovićeva.

Preporučuje se, kaže, da bude dve nedelje razmak između vakcine protiv korone i one protiv gripa.

„Dosta je sličnih simptoma. Savetujem pacijentima da se uradi testiranje. Da se otkloni sumnja da nije u pitanju kovid. Ako je test negativan, ide se kod izabranog lekara i nastavlja se dalje lečenje“, napominje dr Mladenović.

I običan grip, napominje, može da bude ozbiljan.

Pacijenti stvarno treba da vode računa o tome, da ne shvataju to olako.

„Posle tri dana, ako ostanu kući i ne vide da ide na bolje, apsolutno moraju da se jave lekaru“, zaključila je Mladenovićeva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend