Društvo

Krstić iz Pokreta Tvrđava predstavlja ekološke probleme predstavnicima Stejt departmenta

Foto. M.V.

Foto. M.V.

Nikola Krstić iz Pokreta Tvrđava izabran je za program Međunarodnih lidera, te je  u poseti Americi, gde na teme  životne sredine i klimatskih promena predstavlja Srbiju, zajedno sa svojim kolegama iz drugih zemalja Evrope.

Krstić će imati sastanke sa predstavnicima Stejt departmenta, Kongresa, EPA (američka Agencija za zaštitu životne sredine), a sastaće se i sa predstavnicima lokalnih samouprava u Vašingtonu, Majamiju, San Dijegu i posetiti nekoliko univerziteta.

Krstić je rekao da je ovo veliko priznanje pre svega za organizaciju Pokret Tvrđava.

Kada te neko izabere u program u kome znaš da su prethodnih decenija učestvovali Margaret Tačer, Indira Gandi i Vili Brant, i uz njih stotine predsednika, premijera i ministara širom sveta, iskreno se zapitaš da te nije neko greškom tu ubacio.

Krstić će prilikom boravka u Americi preneti sve ono što se u Srbiji dešava, po pitanju, kako kaže,  ekološkog kriminala,  zagađenja,  prisustva Kine na Balkanu, nečinjenja vlasti i drugih tema. Nada se da će dobiti podršku za ono što Pokret Tvrđava radi u Smederevu, i što će raditi i u Srbiji.

Da nametnemo tu temu kao itekako važnu globalno, posebno u kontekstu širenja kineskog uticaja koji preti da ceo Balkan potčini u dužničko ropstvo, uz stravične ekološke probleme, rekao je.

U Americi će biti  do 19. marta.