Društvo

Na poligonu Peskovi obuka budućih podoficira

FOTO:Ministarstvo odbrane
Na poligonu „Peskovi“ kod Požarevca u toku je obuka u terenskim uslovima polaznika treće klase Кursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Polaznici su kandidati iz građanstva koji su ispunili sve uslove konkursa iz februara ove godine i uspešno savladali prvi modul obučavanja za poziv podoficira Vojske Srbije.

Oni tokom obuke na „Peskovima“ stiču praktična znanja i veštine za obavljanje početnih podoficirskih dužnosti i komandovanje grupom, poslugom i timom, u koju svrhu prolaze sadržaje iz liderstva, vojne topografije, taktičke i vatrene obuke.

Po završenom obučavanju u terenskim uslovima polaznici će biti upućeni na specijalističku obuku u Centar za obuku Ratnog vazduhoplovstva i PVO, gde će se praktično osposobljavati za rukovanje sredstvima rodova i službi, nakon čega ih očekuje stažiranje u jedinicama Vojske Srbije do završetka kursa.

Osposobljavanje kandidata iz građanstva za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO traje šest meseci i realizuje se u četiri modula, a oni koji uspešno savladaju sve sadržaje biće promovisani u čin vodnika i stupiti u stroj starešina Vojske Srbije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend