Društvo

Potpisan ugovor za dogradnju galerije Milene Pavlović Barili: Radovi od 3,5 miliona evra podeljeni u tri faze

Potpisan je ugovor između Grada Požarevca, MInistarstva kulture i Ministarstva za javna ulaganja za projekat rekonstrukcije, adaptacije i dogradnje Galerije Milene Pavlović Barili u Požarevcu.

MInistarstvo kulture će finansirati, a Ministarstvo za javna ulaganja sprovesti i upravljati pojedinačnim projektom  rekonstrukcije, adaptacije i dogradnje Galerije Milene Pavlović Barili.

Projekat obuhvata izgradnju nove Galerije u dvorištu Fondacije, izgradnju Galerijskog prostora, kao i sanaciju i adaptaciju porodične kuće Milene Pavlović Barili - spomenika kulture. Vrednost navedenih radova po ugovoru iznosi 3.500.000 evra bez PDV-a. Potpisivanje ovog ugovora je poslednji korak pred konačnu realizaciju davnašnje želje naših građana, a to je da se na dostojan način odužimo nasleđu koje nam je podarila Milena Pavlović Barili.”, navodi na FB stranici gradonačelnik Grada Požarevca, Saša Pavlović.

Podsetimo, u okviru investicionog plana "Skok u budućnost - Srbija Ekspo 2027“, najavljena je rekonstrukcija i dogradnja galerije "Milena Pavlović Barili" u Požarevcu. Ranije je upravnica Fondacije „Milenin dom”, Ljiljana Dabić za projekat izgradnje nove galerije i njene rekonstrukcije rekla da će se odvijati u tri faze.  

Prva faza izgradnje podrazumeva izgradnju nove galerije, u kojoj bi bila smeštena isključivo oko 300 dela Milene Pavlović Barili. Drugi deo projekta podrazumeva rekonstrukciju postojeće galerije, .