Društvo

NUNS: Zahtevamo reakciju nadležnih u vezi skandiranja navijača Partizana protiv Brankice Stanković

<p dir="ltr">Na košarkaškoj utakmici Partizan-Budućnost, koja je odigrana 22. maja, ponovo se sa čulo isto skandiranje protiv glavne i odgovorne urednice Insajder televizije Brankice Stanković, kao 2009. godine.

Kako je navedeno na sajtu Insajder.net,  niko od nadležnih nije reagovao, iako se događaj odigrao pred punom halom i bio je prenošen na televiziji.

“Ono što se dogodilo u subotu, na košarkaškom meču Aba lige između Partizana i Budućnosti, pokazalo je da je vreme prošlo, ali da su neke stvari ostale nepromenjene. Huligani su Brankici Stanković ponovo skandirali poruke zastrašivanja”, piše na sajtu Insajdera.

Baner Boom93 Android aplikacija

Insajderov serijal “Nemoć države” iz 2009. godine, koji govori o nemoći institucija pred hulilganima i njihovoj sprezi sa kriminalom, ponovo je emitovan na Insajder televiziji kao deo ciklusa “Pouke i podsećanja”, nakon čega je usledilo pogrdno skandiranje sa tribina.

Nezavisno udruženje  novinara Srbije osuđuje zastrašivanje novinara u svakom smislu, a posebno ako dolazi od strane huligana koji predstvaljaju opasnost po celokupno društvo.

Pozivamo nadležne organe da reaguju povodom zastrašivanja i vređanja novinarke Brankice Stanković, jer nereagovanje  ohrabruje aktere ovog incidenta da nastave sa još brutalnijim zastrašivanjem, što može ozbiljno da ugrozi bezbednost novinarke koja svoj posao obavlja profesionalno i odgovorno.

Pozivamo čelnike ABA lige i Košarkaškog kluba Partizan da snose odgovornost, da se  ograde i osude skandalozno skandiranje kako se na narednim sportskim događajima ono ne bi ponavljalo.

Brankica Stanković je zbog eksplicitnih pretnji koje su joj na isti način upućene 2009, godinama živela pod policijskom pratnjom.