Društvo

Potpisano javno privatno partnerstvo između opštine Žagubica i kompanije Arriva

FOTO: Arriva
Opština Žagubica potpisala je Javni ugovor o poveravanju obavljanja delatnosti javnog linijskog gradsko-prigradskog prevoza putnika na teritoriji te opštine za  period od narednih 10 godina, između Opštine Žagubica i kompanije Arriva Litas. Ovaj Ugovor je prvo javno  privatno partnerstvo za linijski drumski prevoz putnika na teritoriji Braničevskog okruga i samim tim značajan je za obe strane.
Saradnja kompanije Arriva i Opštine Žagubica traje decenijama unazad i verujemo da smo sve vreme bili pouzdan i  lojalan partner. Upravo ovaj model osmišljen je da zaštiti kako javni interes tako i privatne kompanije kao izvođača. Privilegovani smo što smo upravo mi deo ovog prvog javno privatnog partnerstva, istakao je Negoslav Jovanović, direktor kompanije Arriva Litas.
Prevoz će se obavljati na 10 linija i to Žagubica AS Laznica – Selište, Žagubica AS – Suvi Do, Žagubica AS –  Milatovac, Žagubica AS-Vukovac S Jošanica, Žagubica AS-Izvarica S – Ribare, Žagubica AS – Izvarica R – Ribare,  Krupaja Milanovac – Sige Krepoljin, Krepoljin – Medveđica–Bliznak, Žagubica AS – Krepoljin – Krupaja i Osanica  – Žagubica AS. Prevoz se obavlja sa vozilima minimum standarda EURO 5.
Jovanović je dodao da za kompaniju koja se bavi prevozom putnika ovo mnogo znači, s obzirom da se neće gubiti  vreme na administraciju iznova svake godine i konkurisanje, već će najveći fokus biti na tome kako da se pruži, ali i unapredi usluga koja se pruža korisnicima.
Imamo postavljen cilj, strategiju i viziju za narednih 10 godina, a to je zadovoljan krajnji korisnik sa konstantnim  unapređenjem usluga koje pružamo. Pored toga, kroz ovaj model saradnje, omogućeno je i partneru, u ovom slučaju lokalnoj samoupravi da ima bolji nadzor i praktično kontrolni mehanizam sve vreme trajanja Ugovora , dodao je Jovanović.
U Opštini Žagubica, na 760 km², u 18 naselja, po popisu iz 2011. godine živi 12.737 stanovnika. U starosnoj strukturi  stanovništva dominiraju radno sposobni sa oko 59%, na starije otpada oko 28%, dok su mladi zastupljeni sa oko 13%. Prema rečima predsednika Opštine Žagubica, Safeta Pavlovića, iako razuđena teritorija, prevoz je do sada funkcionisao dobro, a veruje da će u narednom periodu funkcionisati još bolje i da će međusobna saradnja biti još delotvornija i stalno unapređivana.
Podizanje kvaliteta života stanovništva jedan je od prioriteta razvoja Opštine Žagubica i ubeđeni smo da će ovaj novi model saradnje, kroz javno-privatno partnerstvo, učiniti kvalitetnijim javni prevoz putnika u našoj sredini i time podići kvalitet života, na opšte zadovoljstvo i dobrobit naših građana, posebno je istakao Safet Pavlović, predsednik Opštine Žagubica.
Ugovor o prevozu potpisan je prekjuče, u prostorijama Opštine Žagubica a primena Ugovora, odnosno prevoz počinje dse realizuje već od 1. septembra. Informacije o redu vožnje dostupne su na AS Žagubica.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this: