Društvo

Poverenik otvorio prvu regionalnu kancelariju u Novom Sadu

FOTO: Boom93
Danas je u Novom Sadu otvorena prva regionalna kancelarija Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

„Usvajanjem Izmena i dopuna Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja Poverenik je dobio mogućnost da otvori kancelarije i izvan svog sedišta kako bi svi građani Srbije imali jednaku mogućnost pristupa ovoj instituciji. Danas otvaramo u Novom Sadu prvu regionalnu kancelariju Poverenika“, rekao je Poverenik Milan Marinović na svečanom otvaranju. On je istakao da su do sada građani Beograda bili donekle privilegovani u mogućnosti ostvarivanja svojih prava iz nadležnosti Poverenika zato što su mogli lično da predaju podneske Povereniku i da se brže i lakše informišu o svojim pravima. Sada će otvaranjem kancelarije u Novom Sadu i građani Vojvodine imati tu mogućnost.

„Želim da napomenem da ćemo uskoro uz pomoć čelnih ljudi iz regionalnih centara Niša i Kragujevca, otvoriti i najavljene druge dve kancelarije. Time će pravo na slobodan pristup informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti biti jednako dostupno svim građanima u celoj Srbiji“, poručio je Poverenik Marinović na kraju izlaganja.

Svečanosti povodom otvaranja prve regionalne kancelarije Poverenika prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, predsednik Prekršajnog suda u Novom Sadu i predstavnici medija.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend