Društvo

Produžen poziv za kupovinu stanova za izbeglice u Požarevcu

FOTO: Boom93/R. Momirović
Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru Beograd i Komesarijat za izbeglice i migracije produžili su javni poziv za dostavljanje ponuda fizičkih i pravnih lica koja prodaju stanove, a za dalju kupovinu stanova u javnu svojinu, na području 14 opština u Srbiji, među kojima je i Požarevac.

Kupovina stanova, koji su namenjeni prethodno izabranim izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske, koje do danas nisu rešile svoje stambeno pitanje, deo je Regionalnog stambenog programa.

Kako se navodi u saopštenju, stanovi se kupuju na tržištu kroz postupak dostavljanja pismenih ponuda i izbora najpovoljnijih ponuđača, a u Požarevcu je u planu kupovina do 8 stanova, sa mogućnošću kupovine stanova i na teritoriji jedinica lokalne samouprave koje se graniče sa gradom.

Javni pozivi su u toku, a rok za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova za sve opštine je do 31. decembra, sa mogućnošću produženja.

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja prodaju stanove i ispunjavaju uslove iz Javnog poziva, koji je, kao obrasci ponuda, objavljen na internet strani Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru i Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije.

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, čiji je cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.

Program se sprovodi uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima EU, koja je najveći donator, SAD, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend