Društvo

Reciklažnom centru potrebno je obezbeđenje

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

Grad Požarevac javnom nabavkom traži usluge fizičkog obezbeđenja za reciklažni centar. Vrednost nabavke je preko 2.7 miliona dinara.

Za reciklažni centar potrebno je angažovanje radnika obezbeđenja koji bi radili na poslovima fizičke zaštite imovine, na period od godinu dana. Javnu nabavku je raspisao Grad Požarevac u kojoj traži usluge fizičko-tehničkog obezbeđenja objekta, odnosno dva uniformisana službenika za rad u dve smene.

Fizička zaštita imovine obavlja se prvenstveno ličnim prisustvom i neposrednom aktivnošću jednog uniformisanog službenika obezbeđenja u smeni, naoružanog službenim vatrenim oružjem, opremljenog GPS uređajem, baterijskom lampom i službenim mobilnim telefonom, u štićenom prostoru i vremenu“, piše u javnoj nabavci.

Baner Boom93 Android aplikacija

Za vreme vršenja poslova fizičke zaštite, službenik obezbeđenja je, između ostalog, dužan da proverava identitet lica koje ulazi ili izlazi iz objekta pregleda lice ili vozilo na ulazu ili izlazu iz objekta, zabrani neovlašćenim licima ulaz i pristup u objekat ili prostor koji se obezbeđuje, naredi licu da se udalji iz objekta ili prostora koji se obezbeđuje, privremeno zadrži lice koje je zatekao u objektu ili prostoru u vršenju krivičnog dela i težih prekršaja narušavanja javnog reda i mira, do dolaska policije, upotrebi sledeća sredstva prinude, sredstva za vezivanje, fizičku snagu, vatreno oružje, pod uslovima utvrđenim zakonom i zakonom kojim se uređuje upotreba oružja od strane ovlašćenog policijskog službenika.

Ponuđač mora da poseduje važeću Licencu za vršenje poslova fizičko-tehničke zaštite lica i imovine i održavanje reda na sportskim priredbama, javnim skupovima i drugim mestima okupljanja građana izdatu od strane Ministarstva unutrašnjih poslova u skladu sa odredbama Zakona o privatnom obezbeđenju.

Rok za podnošenje prijava je 17. jun.