Društvo

Savić: Za sada bez dogovora o ceni suncokreta sa Ministarstvom poljoprivrede

FOTO:Boom93/M.Veljković
Predstavnici Udruženja poljoprivrednika „Stig“ na sastanku koji je održan juče sa aktuelnim ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, nisu postigli nikakav konkretan dogovor oko cene suncokreta, kaže za Boom93 Nedeljko Savić predsednik ovog Udruženja.

Tokom razgovora poljoprivrednicima je ponuđena cena od 70 dinara za kilogram suncokreta, ali prema rečima Savića ni za ovu cenu oni nisu dobili nikakvih garancija da će ona biti ispoštovana.

Nismo prihvatili zato što imamo smanjenje prinosa zbog suše i zato što cena od 70 dinara ne pokriva naše troškove proizvodnje. Sada čekamo sastanak u četvrtak da vidimo da li će se izaći sa nekim boljim predlozima, jer nam je rečeno da će se potruditi da pronađu način. Do tada nećemo ništa preduzimati, a tražimo minimum 90 dinara po kilogramu“, istakao je Savić.

Savić dodaje da poljoprivrednici nisu zadovoljni ishodima razgovora I se nada da će u četvrtak dobiti određene garancije od Ministarstva, ali i ponudu o višoj ceni.

Ukoliko se zahtevi ne ispune, za sada su u planu novi protesti, ali budući da žetva suncokreta kreće za desetak dana, dodaje sačekaće četvrtak i ponudu Ministarstva, a onda doneti odluku šta dalje.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend