Društvo

Dva hotela sa 4*, zatvoreni bazen, marina i aerodrom – kako će izgledati Srebrno jezero u budućnosti? (FOTO+VIDEO)

Lokacija budućeg bazena na Srebrnom jezeru FOTO: M. Veljković/Boom93

Lokacija budućeg bazena na Srebrnom jezeru FOTO: M. Veljković/Boom93

Na Srebrnom jezeru u planu je izgradnja dva luksuzna hotela sa 4*, marine kapaciteta oko 200 jahti i čamaca, zatvorenog bazena i aerodroma za avione do 100 putnika, izjavio je u ekskluzivnom intervjuu za Boom93 predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

On kaže da je jedan hotel u planu na „špicu“ jezera, a drugi kod teniskih terena. Hoteli kapaciteta 100-150 soba, odnosno 250-300 kreveta, trebalo bi da zaposle oko 100 ljudi. 

FOTO: M. Veljković/Boom93

Direktno od turizma u opštini Veliko Gradište trenutno živi oko 500 ljudi, a cilj je da se nakon izgradnje brze saobraćajnice, hotela, marine i zatvorenog bazena čija je izgradnja planirana u narednih četiri, pet godina taj broj udvostruči, kaže za Boom93 predsednik opštine Veliko Gradište.

Baner Boom93 Android aplikacija

U planu je i izgradnja zatvorenog bazena i trga na Srerbnom jezeru čija vrednost radova iznosi oko 6.000.000 evra, kaže Milić.

„Projekat kojim planiramo da konkurišemo za sredstva kod Ministarstva turizma obuhvata izgradnju zatvorenog bazena, novog trga i amfiteatra koji se nalaze preko puta nove sportske hale na površini od jednog hektara“, izjavio je Milić za Boom93 i dodaje da je trenutno u toku konkurs za nagradu idejnog rešenja tog prostora.

Lokacija budućeg bazena na Srebrnom jezeru FOTO: M. Veljković/Boom93

Pre dva meseca potpisan je ugovor sa Ministarstvom turizma vrednosti preko 4.500.000 evra za igradnju savremene marine.

„Trenutno smo u fazi izrade projekta za marinu sa benzinskom pumpom i restoranom, a radovi bi trebalo da počnu krajem ove ili početkom sledeće godine“, kaže Milić za Boom93 i dodaje da je kapacitet buduće marine, koja bi trebalo da se nalazi na prostoru trenutnog pristana Silver Lejka, oko 200 kruzera i čamaca.

FOTO: Pristanište/M. Veljković/Boom93

On je podsetio da je u Ramu ispod tvrđave u toku izgradnja pristana za putničke brodove koji bi trebalo da bude završen do kraja godine.

Prvi turistički aerodrom u Srbiji na Srebrnom jezeru

Prema rečima predsednika opštine Veliko Gradište, Dragana Milića, u planu je izgradnja i prvog turističkog aerodroma u Srbiji na Srebrnom jezeru za avione do 100 putnika.

Trenutno na udaljenosti od jednog kilometra od jezera nalazi se travnata pista dužine 800m kaže Milić, čija dužina bi trebalo da se produži na 1.400m.

FOTO: M. Veljković/Boom93

„Mi smo pistu koju je Opština izgradila, u dužini od 800m preneli na Direkciju za imovinu i sada predstoji dalje uređenje, otkup zemljišta i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa od strane Aerodroma Srbije“, najavio je Milić za Boom93.

Podestimo, predsednik opštine je nedavno u intervjuu za Boom93 najavio i izgradnju prve crkve na vodi. Opširnije možete pročitati OVDE.