Društvo

Turistički potencijali opštine Malo Crniće: Jezero Zaova i biciklističke staze

Foto: printskirn

Foto: printskirn

Opština Malo Crniće je najbliža teritorijalno Požarevcu, a Boom93 je proveravao koji su to turističke znamenitosti koje ova opština može da ponudi potencijalnim turistima.

Turistička organizacija opštine Malo Crniće se trudi da svojim aktivnostima unapredi turističku ponudu, kao i da razvojem pojedinih aktivnosti poveća kvalitet kako turističke, tako i ugostiteljske ponude.

“Važna privredna grana opštine Malo Crniće je i turizam, zbog prirodnih lepota i specifičnosti koje opština poseduje, imamo potencijala da postanemo mesto čestih turističkih poseta. Turistički potencijali naše opštine u odnosu na neke druge opštine jesu ograničeni, ali se kroz razne vidove promocije trudimo da privučemo što veći broj turista”, navodi predsednik ove opštine.

Antonijević dodaje da se opština trudi da kulturne i istorijske vrednosti koje ovaj kraj poseduje na najbolji mogući način promoviše na sajmovima turizma koji se organizuju u različitim gradovima širom Srbije.

„Izdvojiću organizacijom kulturnih i sportskih manifestacija, gde posebno mesto zauzima naša manifestacija Stiško poselo, koje se organizuje u jednom divnom ambijentu pokraj jezera Zaova i koja uvek ima zavidan broj posetilaca. Želja nam je da zadržimo turiste u tranzitu i da im prikažemo znamenitosti naše opštine, poput staze ,,Kula“ koja je pogodna za planinarenje i vožnju planinskog bicikla, spomen obeležje ,,Vranjevac“ i pešačku i biciklističku stazu pod istim nazivom koja vodi do navedenog spomen obeležja”.

Neizostavni deo turističke ponude jezero Zaova

Na teritoriji ove opštine nalazi se jezero Zmajevac u Smoljincu, manastiri Bradaču i Zaovu, a kao i neizostavni deo turističke ponude Malo Crniće je i jezero Zaova, koje je u posedu Eparhije braničevske.

“U poslednjih par godina možemo se pohvaliti da je vidan boravak sve većeg broja turista kako na obeleženim pešačkim stazama, tako i na našim manifestacijama. Pored predstavljanja turističke ponude na navedeni način, promocija iste se vrši i preko sajta Turističke organizacije opštine Malo Crniće gde je svako zainteresovano lice u prilici da se bliže upozna sa turističkim potencijalom opštine, kao i sa korisnim instrukcijama o aktivnostima na našoj teritoriji”, ističe predsednik.

Projekat “Braničevo reporter – Malo Crniće”, a čiji je deo i ovaj tekst, podržava Opštinsko veće opštine Malo Crniće. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.