Društvo

Uz EU podršku u Mionici u toku rekonstrukcija Sportskog centra

FOTO: Marija Radulović
Sportski centar u Mionici će uskoro dobiti novi izgled uz podršku Evropske unije (EU) preko programa EU PRO Plus, koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, kako bi se unapredili lokalni uslovi za bavljenje sportom i sportskim aktivnostima.

Bespovratna sredstva EU u vrednosti od 160.000 evra biće uložena u izgradnju tribina, svlačionica, kao  i rekonstrukciju prizemlja objekta i obezbeđivanje pristupnih staza za osobe sa invaliditetom ali i postavljanje solarnih panela kako bi se unapredila energetska efikasnost. Projektom su predviđene i aktivnosti koje treba da doprinesu većoj socijalnoj uključenosti ranjivih grupa, kao što su organizovane sportske aktivnosti namenjene deci sa autizmom dok će posebna pažnja biti posvećena razvoju ženskog fudbala kroz realizaciju turnira za devojčice i formiranje ženskog fudbalskog kluba.

„Opština Mionica značajno ulaže u sport i mlade, pa ćemo sa novim tribinama i moderno uređenim ambijentom sada dodatno unaprediteti uslove za bavljenje sportom, za decu, mlade, sportiste i rekreativce, kao i osobe sa invaliditetom kako bi svi imali jednake mogućnosti. Ovo je jedan u nizu projekata koje opština trenutno realizuje a svi su usmereni na unapređenje kvaliteta života ljudi”, rekao je predsednik opštine Boban Janković, predsednik opštine Mionica koja učestvuje u realizaciji projekta sa 28.348 evra.

Radovi će trajati 90 dana a izvodi ih firma Kompresor Ing iz Valjeva, izabrana u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Mionica.

Projekat u Mionici je jedan od 33 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa više od 5,5 miliona evra kako bi se unapredio kvalitet života ljudi kroz obnovu i rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture, kao i unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend