Društvo

Vreme otežava uklanjanje preostalih cisterni kod Pirota

Ilustracija/pixabay
Vremenski uslovi otežavaju uklanjanje preostalih cisterni kod Pirota, što će, prema prognozama, biti završeno za dan ili dva.

U Pirotu je još na snazi vanredna situacija zbog uklanjanja preostalih cisterni sa amonijakom, dok pogoršani vremenski uslovi otežavaju radove na pruzi ekipama železnica Srbije i Bugarske.

Prognoze su da će preostale tri cisterne biti uklonjene za dan ili dva.

Tu su i neke nepredviđene okolnosti, ali ipak pojedini poslovi su obavljani i nisu prekidani ni tokom noći.

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić nada se da je najveća opasnost otklonjena u tom smislu što je najveći deo sadržine amonijaka iz cisterne broj 13 pretočen u auto-cisterne.

„Naravno, nije moglo sve da se pretoči, ali sa druge strane, postoji i mali element rizika prilikom podizanja ove tri cisterne. Kada to bude prošlo, onda možemo da kažemo da su rizici svedeni na minimum i da život može da nastavi da teče normalno”, ističe Colić.

Što se tiče kvaliteta vazduha, navodi da očitavanja pokazuju da je dobar i da urbano naselje nije u riziku, kao i da je sada na licu mesta sve u redu.

U „Železnicama Srbije” se nadaju da će saobraćaj na međunarodnoj pruzi Niš-Pirot biti uspostavljen sutra.

Nesreća na pruzi kod Pirota dogodila se 25. decembra prošle godine kada su iz šina iskliznula četiri od 20 vagona koji su prevozili amonijak.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend