Društvo

Žagubica za projekte udruženja izdvojila preko 13 miliona dinara

Foto: SO Žagubica
Opština Žagubica raspisala je konkurs za dodelu sredstava za podsticanje programa i projekata od javnog interesa koja realizuju udruženja.

Kako se navodi u pozivu, pravo podnošenja prijave na javni konkurs imaju organizacije civilnog društva, koje imaju status udruženja u skladu sa Zakonom o udruženjima, koja su upisana u registar nadležnog organa i koja ispunjavaju sledeće uslove:

  • Baner Boom93 iOS aplikacija za Vestiimaju sedište na teritoriji opštine Žagubica i realizuju programe od javnog interesa na teritoriji opštine Žagubica;
  • imaju pozitivan finasijski rezultat u prethodnoj godini;
  • imaju usvojen godišnji plan rada za godinu u kojoj konkurišu, a koji obuhvata programe i aktivnosti u oblastima koje su od javnog interesa;
  • udruženja koja su osnivačkim aktom definisala ciljeve i zadatke iz oblasti koje predstavljaju javni interes;
  • zakonitost i efikasnost korišćenja sredstava i održivost ranijih programa, odnosno ispunjenost ugovornih obaveza za budžetska sredstva koja su ranije dodeljena udruženjima za finasiranje programa.

Sredstva opredeljena za realizaciju projekata konkursa su izdvojena iz budžeta i iznose 13 400 000 dinara.

Udruženja mogu konkurisati sa programima od javnog interesa u sledećim oblastima: boračko-invalidska zaštita, društvena briga o deci, zaštita izbeglica, podsticanje nataliteta, pomoć starima, zdravstvena zaštita, zaštita i promovisanje ljudskih i manjinskih prava, podsticanje obrazovanja, nauke i kulture, zaštita životne sredine, poljoprivrede i narodnog stvaralaštva, održivi razvoj, zaštita potrošača, razvoj i negovanje međudržavne saradnje, borba protiv korupcije, humanitarni i ostali programi u kojima udruženja isključivo i neposredno slede javne interese.

Udruženje građana može podneti više programa po ovom konkursu.

Rok za dostavljanje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa. Javni konkurs je otvoren do 21. januara.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend