Ekonomija

Mali: Novih rokova neće biti, e-fiskalizacija ide po planu

(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)
Ministar finansija Siniša Mali uverio se kako e-fiskalizacija funkcioniše u kompaniji Delez Srbija, odakle je poručio da ovaj proces u Srbiji teče po planu i da pomeranja rokova više neće biti.

Posle kupovine na Novom Beogradu, Malom je bilo interesantno da je Delez primenio svoje softversko rešenje, što, kako je rekao, rade i drugi trgovački lanci u Srbiji.

„To govori kako je novi sistem fleksibilan i otvoren. Sada ima 240 što softverskih što hardverskih rešenja na raspolaganju“, rekao je Mali.

On je ponovio da neće biti pomeranja roka za primenu i da će svi morati da budu na novom sistemu fiskalizacije 1. maja prenosi Nova.

Dodao je da oni koji do sada nisu iskoristili državne subvencije za ovaj posao, mogu da se prijave u dodatnom roku do 5. aprila.

Mali je istakao da već u novom sistemu radi 15.000 privrednih subjekata, da se dnevno taj broj povećava, kao i da se do sada preko 130.000 subjekata prijavilo.

„Za sada sve ide po planu i kako treba“, rekao je on i poručio obveznicima da ne čekaju poslednji trenutak za prelazak na novi sistem.

On je podsetio da će građani moći da svaki račun odmah provere preko kjuar koda i tako se i sami uključe u borbu protiv sive ekonomije

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend