Ekonomija

Mali: Produžetka roka za eFiskalizaciju neće biti

(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/DS)
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da produžetka roka za eFiskalizaciju neće biti i podsetio da je rok za prelazak na novi sistem do 1. maja, saopštilo je ministarstvo.

Tokom obilaska Lidl supermarketa na Vidikovcu, koji je već prešao na novi model eFiskalizacije,  Mali je rekao da novi sistem fiskalizacije sada obuhvata 138.000 privrednih subjekata, sa 200.000 naplatnih mesta.

„Dve su važne informacije koje želim da istaknem. Prva je da produžetka rokova neće biti i da ostaje da je rok kraj aprila. Ovo govorim zbog toga što su se pojavile izjave nekih neformalnih grupa da će biti produžetka roka za uvođenje novog sistema fiskalizacije. Do 1. maja očekujemo da svi koji su obveznici novog sistema fiskalizacije budu u novom sistemu. Nakon 1. maja, Poreska uprava kreće sa terenskim kontrolama“, rekao je Mali.

Direktora Poreske uprave Dragana Marković izjavila je da dnevno u Poresku već sada preko novog sistema stiže oko milion računa, kao i da će ubrzo taj broj biti mnogo veći.

Ministar Mali i direktorka Poreske uprave napomenuli su da bi obveznici trebalo da se blagovremeno pripreme za novi sistem, kako ne bi došloo do stvaranja gužve krajem ovog meseca.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend