Ekonomija

Srbijagas objavio cene gasa po kilovat-satu

Foto: Envato elements/ilustracija
Javno preduzeće "Srbijagas" objavilo je na svojoj internet stranici cene gasa za javno snabdevanje po kilovat-satu koje će važiti od 1. oktobra.

Za grupu kupaca „mala potrošnja“ tarifa „energent“ iznosi 3,42 dinara po kilovat-času, a naplata naknada po mestu isporuke je 1.984,39 dinara godišnje.

Cena vanvršne, ravnomerne i neravnomerne potrošnje u kategoriji ispod šest bara, kroz tarifu „energent“ je 3,27 dinara po kilovat-satu, tu su i tarife „kapacitet“ od 7,88 do 19,59 dinara po kWh, a merno mesto tarifirano je sa 1.984,39 dinara.

Kod potrošača na pritisku između šest i 16 bara tarifa energent je 3,16 dinara po kWh, kapacitet od 5,71 dinara za vanvršnu do 14,12 dinara po kilovat-času za neravnomernu potrošnju.

Tarifa „naknada po mestu isporuke“ je kod ovih potrošača jedinstvena i iznosi 19.843,90 dinara. Sve cene su iskazane bez PDV-a.

Polovinom avgusta Srbijagas je objavio da će se od 1. oktobra tarife za kapacitet i energent umesto u kubnim metrima izražavati u kilovat-satima.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend