Građani reporteri

Alpinistički odsek “Vukan” na taboru na Prenju (FOTO)

Foto: A.S.
Penjački klub „UP“ iz Živinica organizivao je tabor na kome je učestvovalo jedanaest alpinista iz BiH i Srbije. Naša sugrađanka i avanturistkinja Ana dostavila nam je fotografije ovog neverovatnog predela i poduhvata.
Foto: A.S.

Veliki broj planinara smatra da je Prenj jedna od najlepših planina Bosne i Hercegovine. Smešten je u srcu Dinarskih planina i okružuju ga brojna jezera: Boračko, Jablaničko, Grabovičko, Salakovac kao i reke Neretva, Ljuta, Neretvica, Bijela i Drežanka. U vreme ledenog doba delovi Prenja iznad 1500 metara visine bili su pod ledom. Otiš, kao nekadašnji glečer, pod uticajem glacijalne erozije danas ima jedinstven oblik.

Foto: A.S.
Foto: A.S.
Foto: A.S.

Za oktobar mesec, najavljen je još jedan tabor u ovoj organizaciji, koji će se održati na Romaniji, a penjači iz dve susedne države se nadaju ponovnom susretu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Kvalitet vazduha

Send this to a friend