Hronika

Nakon pretećeg mejla dojave o bombama, kako će se odvijati nastava u popodnevnoj smeni u požarevačkim školama?

Foto: Boom93 / T.Spasojević

Foto: Boom93 / T.Spasojević

<a href="https://boom93.rs/info/hronika/dojave-o-bombi-u-pozarevackim-skolama/" target="_blank" rel="noopener">Nakon današnjih dojava o bombama u školama</a> na teritoriji grada Požarevca, škola Dositej Obradović obavestila je roditelje o održavanju popodnevne nastave u ovoj školi.

Na zvaničnoj Facebook stranici škole postavljeno je obaveštenje da je pretnja lažna i da će nastava biti redovna u popodnevnoj smeni, dok kako Boom93 saznaje u OŠ Sveti Sava pregled od strane policije je završen, tako da će nastava u popodnevnoj smeni biti održana prema ranije utvrđenom rasporedu.

Kako je za Boom93 rekla Margareta Sekulović, predsednica aktiva direktora osnovnih škola u Požarevcu, provere tačnosti o dojavama bombi su još uvek u toku.

„Tek nakon što policija potvrdi da je sve u redu, na svakoj školi je da donese odluku o održavanju nastave u popodnevnoj smeni“, kaže Sekulović.

Ona kaže da je mejl koji su dobili bio na srpskom jeziku, pretećeg karaktera i opšte sadržine, odnsono da u njemu nije bilo imena pojedinačnih škola.

Podsetimo, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je izdalo saoštenje u kome se navodi da su svi objekti evakuisani, a đaci će biti vraćeni na nastavu tek kada policija pregleda sve škole.