Kultura

Premijera: Put velikana u Centru za kulturu

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

U centru za kulturu odigraće se predstava “Put velikana”, po tekstu Boška Puletića. Predstavu je režirala Vesna Stanković.

Glavna priča dešava se uoči smrti Branislava Nušića. Prati put velikana Milivoja Živanovića koga igra Lepomir Ivković. Vesna Stanković je Žanka Stokić, Boško Puletić igra Branislava Nušića, Sonja Knežević je u ulozi Ljubinke Bobić, dok Tijana Višković igra Javorku Dimitrijević.

Režiserka Vesna Stanković kaže da se radi o jednoj toploj ljudskoj priči.

Foto: S.Lisac

 

Smatram da smo dužni svom nacionu, svojim sugrađanima, sunarodnicima da im nešto ostavimo u amanet. Možemo da ih zabavimo, ali neki put i da ih opomenemo, podsetimo, podučimo. Na sebe sam preuzela prosvetiteljski deo. Mnogo prihvatamo tuđe običaje, tuđe neke značajne ljude, tuđe glumce, sve nam je to značajnije, a ove naše potiremo, a oni su bili možda značajniji i veći. I zato, da se ne zaboravi”, rekla je Stanković za Boom 93.

Predstava „Put velikana“ igra se večeras, u utorak 28. decembra u 20h. Urađena je na inicjativu Tijane Višković i udruženja građana „Artista. Predstavu je podržao Grad Požarevac, a Centar za kulturu učestvuje u koprodukciji.

Nakon premijere u Požarevcu, predstava će se igrati u pozorištu “Slavija”, 19. januara, na dan kada je 1938. godine preminuo Branislav Nušić.