Politika

Narodna stranka Požarevac: Razlozi raspuštanja odbora u Kostolcu i Žagubici netačni

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Povodom pisanja lista Danas o raspuštanju odbora Narodne stranke u Kostolcu i Žagubici i razloga raspuštanja istih oglasio se Gradski odbor Narodne stranke u Požarevcu.  

Kako se u saopštenju prosleđenom medijima navodi, informacija o postavljanju novog koordinatora za Žagubicu i Kostolac je tačna, ali nije tačan razlog raspuštanja ovih odbora.

“Naime, ovim odborima, kao i njihovim sazivima i predstavnicima, istekao je mandat (obzirom da su unutar stranački izbori na svakih dve godine). Кako samostalno nisu raspisali nove izbore, duži vremenski period nakon isteka mandata (na šta imaju obavezu, u skladu sa statutom NS), postavljen je novi koordinator, koji će iste sprovesti”, navodi se u saopštenju.

Baner Boom93 Android aplikacija

Kako iz Gradskog odbora Narodne stranke dodaju, ovaj odbor je učestvovao u organizaciji konvencije koja je održana u Požarevcu zbog čega nisu kritikovani, već pohvaljeni.

“U prilog, netačno iznetoj tvrdnji, ne ide ni to da je odbor u Požarevcu punim kapacitetima učestvovao u prikupljanju glasova za predsedničkog kanditata, što ga na mapu stavlja kao drugi odbor, po broju prikupljenih glasova, u čitavoj republici. GrO Požarevac je takođe aktivno učestvovao i u organizaciji konvencije, koja je održana u CZК Požarevac, gde smo, između ostalih, ugostili i gospodina Ponoša kao govornika. Zbog  ovakvog  rezultata,  kao i organizacije, nikada nismo kritikovani, već naprotiv hvaljeni”, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, juče se u medijima pojavila informacija da su zbog učešća u predsedničkoj kampanji Zdravka Ponoša raspuštena četiri lokalna odbora među kojima i odbori u Kostolcu i Žagubici.