Politika

Vučević zvanično novi predsednik SNS: Mogu vanredni izbori, ne i prelazna vlada

FOTO: Youtube/Screenshot

FOTO: Youtube/Screenshot

Miloš Vučević potvrdio je da je izabran za predsednika Srpske napredne stranke. Poručio je da je SNS spreman da razgovara o ranijem održavanju izbora, ali ne i o prelaznoj vladi.

Vučević nakon sednice skupštine SNS u Kragujevcu, najavio je da će stranka uzeti učešće u formiranju Narodnog pokreta za državu.

„SNS je podržala predlog dosadašnjeg predsednika stranke i predsednika države (Aleksandra Vučića) da uzmemo učešće u formiranje Narodnog pokreta i mislim da ćete mnogo konkretnije moći da vididte krajem juna, po tom pitanje“, rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, očekuje da će 24. juna biti birano novo rukovodstvo stranke.

„Onda bismo se, verujem, već krajem juna priključili u veliki, patriotski narodni pokret. Pokret koji razumemo kao poziv i jačanje tog političkog fronta za odbranu naše otadžbine u vrlo teškim vremenima“, naveo je Vučević.

On je zahvalio Vučiću na podršci za njegovu kandidaturu za predsednika SNS, navodeći da to nije diskontinuitet već da „otvaraju novo poglavlje u svojoj knjizi“.

„Naša poliika se neće menjati. Mi ostajemo stranka koja jeste motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koja čuva, neguje tradicionalne vrednosti srpskog naroda, svih građana Srbije“, rekao je Vučević.

Istakao je da će SNS biti najpouzdaniji partner predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Vučić je ranije danas predložio izbor Vučevića za novog šefa stranke.

„Šta bih imao da vam kažem o našem Milošu, znam da je od početka sa nama, da najbolje zna šta je stranka, znam koliko voli SNS, znao sam mu i oca koji je bio jedan od najuglednijih advokata, zajednosa sa ocem Maje Gojković, u Novom Sadu, znam iz koliko je dobre porodice, znam koliko je odan SNS-u, ali i ideji samostalne, nezavisne i prosperitne Srbije, siguran sam da će uz moju i vašu podršku moći da obavi veliki posao, i da radi još više i još snažnije“, rekao je Vučić obrazlažući svoj predlog.

„Nema nikakve prelazne vlade i nema vlade sa trgova i sa ulica i kroz nasilje“

Vučević je poručio da je SNS spreman da sa svim političkim strankama razgovara o pitanju eventualno ranijeg održavanja izbora, ali je ponovio da neće biti prelazne Vlade Srbije.

„Mi smo spremni da razgovaramo i sa svim političkim strankama i o pitanju eventualno ranijih izbora, ili datuma održavanja izbora. Apsolutno je to legitimno kandidovati i to mora i može biti uvek na pregovaračkom stolu između političkih stranaka“, rekao je Vučević.

Dodao je da nisu razgovarali o rekonstrukciji Vlade ni danas ni prethodnih dana i da to nije bila tema.

Ponovio je Vučićeve reči da neće biti prelaznih vlada, naglašavajući da od toga neće biti odstupanja.

„Nema nikakve prelazne vlade i nema vlade sa trgova i sa ulica i kroz nasilje. Vlada se formira samo na osnovu skupštinske većine, a skupštinska većina se dobija podrškom građana na izborima. Oko toga nema nikakve rasprave“, kazao je Vučević.

Vučević je naveo i da je SNS spreman da razgovara sa svim političkim činiocima o svim pitanja koja mogu da vode ka smirivanju tenzija u društvu, i rešavanju problema s kojima se, prema njegovim rečima, suočava svaka država, svako društvu, pa i srpsko.

Šesta Skupština SNS održana je danas u hali SBB Jezero u Kragujevcu, ali je u petak, pod okriljem noći, cela dvorana rebrendirana i gde god se nalazio naziv generalnog sponzora SBB-a, sve je promenjeno u A. Vućić i SNS.

Kompanija SBB najavila je da će „sa velikim žaljenjem“ zbog toga prekinuti saradnju sa gradom Kragujevcem, sve dok ga vodi ovakva vrsta političara.