Sport

Kostolčanin Petar Vefić u finalu višeboja na Mediteranskim igrama

Foto: Youtube/Printscreen - RTS Sajt
Na današnjem kvalifikacionom takmičenju u muškoj sportskoj gimnastici na Mediteranskim igrama 2022 u Oranu, reprezentativac Petar Vefić uspeo je da se kvalifikuje za finale višeboja.

Sa ocenom 70.900 izborio se za mestu u finalu na 22. mestu u kvalifikacijama.

Finale višeboja održavaju se u utorak, 28. juna, od 16 časova po alžirskom, a 17 po srpskom vremenu.

Petar Vefić je svoje prve korake u gimnastici napravio i pre polaska u školu, sa pet godina. Dve godine kasnije ostvario je svoju prvu pobedu u Pionirskoj gimnastičkoj ligi Srbije u kojoj je tokom narednih godina postao apsolutni šampion.

Od 2012. godine na takmičenjima sa vršnjacima potpuno dominira domaćom scenom, da bi već od naredne godine počeo da beleži uspehe i na međunarodnim turnirima. U Budimpešti je u svojoj takmičarskoj grupi bio drugi, a na svom prvom Evropskom šampionatu održanom u Sofiji 2014. godine ostvario je zapažen rezultat, gde je u konkurenciji osamdeset dvoje višebojaca, zauzeo je trideset osmo mesto.

Na međunarodnom turniru u Turskoj 2016. pobedio je u višeboju i parteru, a na krugovima i u preskoku zauzeo je treće mesto. Najveći uspeh ostvario je 2017. godine na prvenstvu Evrope održanom u Bernu, u Švajcarskoj. Zauzeo je deveto mesto u višeboju.

Petar Vefić je rođen 1999. godine u Kostolcu, član je Sportske organizacije „Partizan“ i reprezentacije Srbije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend