Sport

Kostolčanin predstavlja Srbiju na Mediteranskim igrama u Alžiru

Foto: Youtube/Printscreen –
RTS Sajt

Foto: Youtube/Printscreen – RTS Sajt

U alžirskom gradu Oran u periodu od 25. juna do 6. jula održaće se 19. Mediterantske igre.

Na ovom međunarodnom sportskom takmičenju, koje se održava svake četiri godine, učestvovaće sportisti iz 26 država sa 3 kontinenta, Evrope, Azije i Afrike. Srbiju će na ovogodišnjim igrama predstavljati 99 sportista koji će se takmičiti u 11 sportova.

Među tim sportistima je i Kostolčanin Petar Vefić koji će Srbiju predstavljati u gimnastici.

Petar Vefić je svoje prve korake u gimnastici napravio i pre polaska u školu, sa pet godina. Dve godine kasnije ostvario je svoju prvu pobedu u Pionirskoj gimnastičkoj ligi Srbije u kojoj je tokom narednih godina postao apsolutni šampion.

Od 2012. godine na takmičenjima sa vršnjacima potpuno dominira domaćom scenom, da bi već od naredne godine počeo da beleži uspehe i na međunarodnim turnirima. U Budimpešti je u svojoj takmičarskoj grupi bio drugi, a na svom prvom Evropskom šampionatu održanom u Sofiji 2014. godine ostvario je zapažen rezultat, gde je u konkurenciji osamdeset dvoje višebojaca, zauzeo je trideset osmo mesto.

Na međunarodnom turniru u Turskoj 2016. pobedio je u višeboju i parteru, a na krugovima i u preskoku zauzeo je treće mesto. Najveći uspeh ostvario je 2017. godine na prvenstvu Evrope održanom u Bernu, u Švajcarskoj. Zauzeo je deveto mesto u višeboju.

Petar Vefić je rođen 1999. godine u Kostolcu, član je Sportske organizacije „Partizan“ i reprezentacije Srbije.

Pored Petra, Srbiju će u gimnastici predstavljati i Ivan Dejanović. Takmičenja u gimnastici na ovogodišnjim Mediteranskim igrama počinju u utorak 28. juna.