Film

Trenutno nema planova za peti nastavak Matriksa

Youtube screenshot
Džejms Mektig, producent filma "Matriks - Uskrsnuća", najnovijeg četvrtog dela popularne naučnofantastične filmske franšize započete 1999. godine kultnim filmom Matriks, izjavio je da peti film trenutno nije u planu.

„Čujte, mislim da je za nas u ovom momentu u planu samo ovaj film koji ste videli. Nemamo na umu prednastavak. Nemamo na umu nastavak. Nemamo u planu novu trilogiju“, izjavio je za sajt Collider Mektig, poznat po režiji filma „V kao vendeta“ i ulozi asistenta režije na prvom delu Matriksa, na pitanje novinara da li su on i rediteljka „Uskrsnuća“ Lana Vačovski razgovarali o potencijalnom nastavku.

Baner Boom93 iOS aplikacija za VestiMeđutim, dodao je zatim i da je kraj „Uskrsnuća“ otvoren za interpretaciju publike i da teme kojima bi nastavak mogao da se bavi postoje, ali im on za sada nije u planu.

Film „Matriks – Uskrsnuća“ četvrti je deo popularne Matriks franšize iza koje stoje transrodne sestre, rediteljke i scenaristkinje Lana i Lili Vačovski, s tim da Lili nije učestvovala u radu na „Uskrsnućima“, a glumac Kianu Rivs i glumica Keri En Mos igraju glavne uloge u sva četiri dela.

Američka premijera filma bila je 22. decembra ove godine i u bioskopima i na HBO-ovom internet strim servisu “HBO Max” u isto vreme, i to skoro tačno 18 godina nakon bioskopske premijere prethodnog dela iz ove franšize “Matriks 3” u novembru 2003. godine, koji se inače smatra i najslabijim nastavkom u franšizi.

Međutim, suprotno očekivanjima, prve reakcije kako publike tako i kritike na “Uskrsnuća” bile su veoma podeljene nakon premijere, a očekivani finansijski uspeh filma je izostao. Naime, u američkim bioskopima tokom prve nedelje prikazivanja ovaj nastavak je zaradio svega 22 miliona dolara umesto očekivanih 40, a nije uspeo ni da se popne na prvo mesto američke nedeljne top liste filmova zasnovane na bioskopskoj gledanosti već je završio tek na trećem mestu.

Procenjuje se da je budžet filma bio skoro 200 miliona dolara, a film je do sada zaradio tek oko 70 miliona ukupno.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend