Muzika

Akustična gitara Erika Kleptona prodata za 625.000 dolara

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Akustična gitara Erika Kleptona prodata je za 625.000 dolara, na aukciji koja je održana u Hard Rok kafeu u Njujorku i onlajn, objavila je aukcijska kuća “Julien’s Auctions”.

Kleptonova gitara Martin D-45 postigla je najveću cenu na aukciji predmeta koji su pripadali najvećim rok legendama. Aukcija je održana u petak i subotu, a ukupna vredost prodatih predmeta nekih od najvećih svetskih zvezda iznosila je skoro pet miliona dolara.

Gitara na kojoj je Klepton svirao 1970. tokom prvog koncerta uživo njegove grupe Derek i Dominos je bila procenjena na 300.000 do 500.000 dolara. Njena prodajna cena je i dalje mnogo niža od rekordnih šest miliona dolara za koliko je 2020, godine prodata gitara koju je svirao Kurt Kobejn na legendarnom koncertu emitovanom na kanalu MTV (MTV Unplugged) 1993.

Skoro 1.000 raznih predmeta koji su pripadali Majklu Džeksonu, Ejmi Vajnhaus, Vitni Hjuston, Lejdi Gagi, Madoni, Elvisu Prisliju i članovima grupa Bitlsi, Rolingstonsi, Gans end Rouzis, Nirvana, prodato je na aukciji.