Muzika

Bajaga objavio novu pesmu u kojoj repuje (VIDEO)

Youtube screenshot
Trend trep i hip-hop muzike nije zaobišao ni prekaljenog pop-rok autora i izvođača Momčila Bajagića.

Bajaga je obradovao svoje obožavaoce novom pesmom, koja je na prve taktove izazvala šok i oprečne komentare. Numera „21.vek“ nije oslonjena na solo gitare i prepoznatljiv vokal, već je sociološka rep poema, totalno nesvojstvena stilu na koji nas je Momčilo navikao.

U novoj pesmi, Bajaga i Instruktori su se osvrnuli da udarne događaje koji su nas zadesili u poslednje vreme – korona zarazu kao okosnicu i sve posledice izolacije, zatim pominje maske i vakcine, a onda se fokusira na rat u Ukrajni i pita da li je moguće da je mir nemoguć.

Pesma „21. vek“ je odraz ovog vremena u kojem živimo, i rezime svega ovoga što nam se dešava u protekle dve, tri godine“, ističe Bajaga. „U prošlom veku smo imali veoma uspešnu pesmu „20. vek“, a u ovom veku su se stvari malo promenile, pa sam imao potrebu da napišem i pesmu „21. vek“.

Ono što smo do sad doživeli u njemu, nije bilo tako lepo kao u dvadesetom, tako da je i pesma malo mračnija, u skladu sa mračnom realnošću“.

Uostalom, pogledajte video:

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend