Muzika

Kendrik Lamar nakon pet godina izdao album i srušio Spotifaj

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Kada je Kendrik Lamar objavio novi album „Mr. Morale & the Big Steppers“, zbog velike navale su se srušili Spotifaj i Apple Music.

Album su nahvalili i mnogi muzičari.

„Ostao sam bez reči“, napisao je Eminem na Tviteru nakon što je preslušao album od devet pesama, na kojem je Lamar sarađivao sa brojnim muzičarima.

Baner Boom93 Android aplikacija

Blxst i Amanda Reifer pojavljuju se u pesmi „Die Hard“, Taylour Paige može se čuti u „We Cry Together“ (u koju je uključen i sempl benda Florence and the Machine), zatim Summer Walker i Ghostface Killah u „Purple Hearts“, Kodak Black u „Sillent Hillu“, Beth Gibbons u „Mother I Sober“.

„Mr. Morale & the Big Steppers“ je poslednji album koji Lamar izdaje u saradnji s izdavačkom kućom „Top Dawg Entertainment“. Naime, Lamar je u saradnji s Daveom Freeom pokrenuo pgLang, projekat preko kojeg će ubuduće izdavati nove albume.

Za poslednji album dobio Pulicerovu nagradu

Ovo je prvi Lamarov album nakon pet godina. Godine 2017. je izdao „Damn“ za koji je dobio i Pulicerovu nagradu. Nakon tog albuma Lamar je radio na izboru muzike i saundtreku za Marvelov film „Black Panther“, nastupio je na Coachelli, osvojio 14 Gremija i bio nominovan za nagradu Oskar.

Godinu dana pre poslednjeg albuma, 2016. je za album „To Pimp a Butterfly“ dobio 11 nominacija za Gremija te tako nadmašio i „Thriller „Majkla Džeksona.

Uzevši sve to u obzir, ne čudi da su očekivanja od ovog albuma bila velika.