Muzika

Metalika se vraća u velikom stilu sa novom pesmom; Hetfild: „Oslobađanje od onog ropstva “ (VIDEO)

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Metallica najavljuje ogromnu turneju i novi album „72 Seasons“. „Lux Æterna“ vodi prvi album benda za 6 godina, uoči turneje po Severnoj Americi i Evropi.

Metalika se vraća: Novi album i turneja dolaze 2023., a danas je objavljena pesma pod nazivom „Lux Æterna“. Producenti su Greg Fidelman, Džejms Hetfild i Lars Ulrih, album, „72 Seasons“, stiže 14. aprila sledeće godine.

Njihovi datumi turneje počinju u Evropi istog meseca, pre niza severnoameričkih nastupa kasnije tokom godine. Dodatni nastupi su zakazani za Evropu i Ameriku 2024. U nastavku pogledajte plan puta, kao i spot za „Lux Æterna“ u režiji Tima Sacentija i listu numera za album.

Turneja uključuje po dva koncerta u svakom posećenom gradu, a bend obećava potpuno različite set-liste i sastave podrške u svakoj.

U saopštenju za štampu, Hetfild ovako objašnjava naslov albuma:

„72 sezone. Prvih 18 godina naših života koje formiraju naše pravo ili lažno ja. Koncept da su nam roditelji rekli ‘ko smo’. Moguće shvatanje oko toga kakva smo ličnost. Mislim da je najzanimljiviji deo ovoga nastavak proučavanja tih suštinskih verovanja i kako ona utiču na našu percepciju sveta danas. Veliki deo našeg iskustva odraslih je rekonstrukcija ili reakcija na ova iskustva iz detinjstva. Zatvorenici detinjstva ili oslobađanje od onog ropstva koje nosimo“, piše Pitchfork.