Podkast

Supermarket kulture – Emisija 10

U "Supermarketu kulture" možete pronaći teme iz kulture. Govorimo o predstavama, izložbama, predstavljamo knjige, filmove, festivale i manifestacije, najavljujemo i komentarišemo događaje iz kulture i umetnosti. U našem dobro snabdevenom marketu možete pronaći i neku kritiku, recenziju ili prikaz novih knjiga, ostvarenja iz sveta filma, pozorišta, likovne umetnosti, animacije i muzičke industrije. "Supermarket kulture" uređuje Goran Jovanović i redakcija Boom93.

U najnovijem, desetom, jubilarnom izdanje emisije Supermarket kulture, koje će biti emitovano u nedelju, 28. novembra u  9 sati, čućete mnoštvo sagovornika i gostiju emisije, veliki broj eminentnih umetnika sa naše pozorišne i filmske scene.

Na datum smrti velikog našeg sugrađanina, glumca Milivoja Živanovića, 15. novembra u Požarevcu je u organizaciji Centra za kulturu promovisana monografija ‘’Sazvežđe Milivoja Živanovića’’, koju je priredio teatrolog Milivoje Mlađenović, a uredio Bojan Gačević. Ovo luksuzno i reprezentativno izdanje govori o 25 godina trajanja festivala Glumačke svečanosti ‘’Milivoje Živanović’’, koji se ove godine zbog pandemije održava u revijalnom obliku. Osim Milivoja Mlađenovića, gosti na promociji su bili i eminentni glumci, laureati nagrade ovog festivala, Voja Brajović, Dragan Mićanović i Saša Torlaković. Sve njih moći ćete da čujete u našoj emisiji.

Uskoro, tačnije 7. decembra, u bioskopima startuje novi film Dušana Kovačevića ‘’Nije loše biti čovek’’. U četvrtak, 25. novembra, u Kombank Dvorani u Beogradu, priređena je novinarska projekcija, a zatim održana i press konferencija sa ekipom filma. U najnovijem Supermarketu kulture čućete autora Dušana Kovačevića, glumce Vojina Ćetkovića, Branku Katić i Andriju Miloševića, kao i džez pevačicu Lenu Kovačević, koja u filmu peva nekoliko numera, ali se prvi put pojavljuje i sa glumačkim zadatkom.

Domaći akcioni hit, ‘’Južni vetar 2: Ubrzanje’’, ruši rekorde gledanosti, a do sada ga je pogledalo oko pola miliona gledalaca. Deo ekipe ovog popularnog filma i franšize je pre dve nedelje boravio u Požarevcu, a mi smo iskoristili priliku da napravimo intervju sa rediteljem Milošem Avramovićem.

Supermarket kulture možete pratiti i kao podkast, na sajtu Boom 93.

Goran Jovanović, urednik i voditelj emisije je i novinar, filmski kritičar, književnik. Član Udruženja filmskih kritičara FIPRESCI Srbija. Objavio je knjige filmskih eseja: Američki bioskop (1998), Zlatna dekada: britanski film devedesetih (2002), Tranzicijski rulet: Istočno-evropske kinematografije u raljama tranzicije (2005) I Ruski film postsovjetske ere (2013).  Autor je romana Histerija (2008) i Euforija (2011).  Bio je član žirija filmskih festivala u Nišu (Filmski susreti, Žiri kritike), Beogradu (FEST, Žiri kritike) i Novom Sadu (Novosadska arena, Žiri kritike), selektor filmskih festivala u Požarevcu (FEMUF) i Somboru (Selekcija studentskog filma).  Dobitnik je nagrade ’’Tori Janković’’ koju dodeljuju KRAF (Kragujevački festival antiratnog, angažovanog i akademskog filma) i Nacionalna koalicija za decentralizaciju (Niš).

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Goran Jovanović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Kvalitet vazduha

Send this to a friend