Podkast

Supermarket kulture – Emisija 20

U "Supermarketu kulture" možete pronaći teme iz kulture. Govorimo o predstavama, izložbama, predstavljamo knjige, filmove, festivale i manifestacije, najavljujemo i komentarišemo događaje iz kulture i umetnosti. U našem dobro snabdevenom marketu možete pronaći i neku kritiku, recenziju ili prikaz novih knjiga, ostvarenja iz sveta filma, pozorišta, likovne umetnosti, animacije i muzičke industrije. "Supermarket kulture" uređuje Goran Jovanović i redakcija Boom93.

U dvadesetom izdanju emisije Supermarket kulture bavimo se uglavnom 26. Glumačkim svečanostima.

Voja Brajović izgovorio je na početku festivalu Besedu o glumcu, a mi u našoj emisiji donosimo mudre i poučne reči uglednog dramskog umetnika.

Ovogodišnje Glumačke svečanosti pratila je izložba “Pozorišni portreti Milivoja Živanovića“. U Supermarketu kulture slušamo autorku Mirjanu Odavić.

Velika nam je čast što smo imali priliku na festivalu da napravimo ekskluzivni intervju sa Milenom Zupančič, velikom slovenačkom i jednom od najboljih glumica ex Ju prostora. Glumica je bila partnerka pobedniku festivala, Miodragu Mikiju Krstoviću, u predstavi “Cement Beograd“ Beogradskog dramskog pozorišta.

U Supermarketu kulture donosimo i prilog sa promocije monografije “Neda Arnerić: Čarobna melanholija“ u Narodnoj biblioteci “Ilija M. Petrović“ u Požarevcu. Izdavač ove izvrsne monografije je Filmski centar Srbije, a u našem kulturnom magazinu čućete priređivača Anitu Panić.

Goran Jovanović, urednik i voditelj emisije je i novinar, filmski kritičar, književnik. Član Udruženja filmskih kritičara FIPRESCI Srbija. Objavio je knjige filmskih eseja: Američki bioskop (1998), Zlatna dekada: britanski film devedesetih (2002), Tranzicijski rulet: Istočno-evropske kinematografije u raljama tranzicije (2005) I Ruski film postsovjetske ere (2013).  Autor je romana Histerija (2008) i Euforija (2011).  Bio je član žirija filmskih festivala u Nišu (Filmski susreti, Žiri kritike), Beogradu (FEST, Žiri kritike) i Novom Sadu (Novosadska arena, Žiri kritike), selektor filmskih festivala u Požarevcu (FEMUF) i Somboru (Selekcija studentskog filma).  Dobitnik je nagrade ’’Tori Janković’’ koju dodeljuju KRAF (Kragujevački festival antiratnog, angažovanog i akademskog filma) i Nacionalna koalicija za decentralizaciju (Niš).

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Ostale vesti iz ove kategorije

Kvalitet vazduha

Send this to a friend