Društvo

Posle dve godine pauze danas Balonijada u centru grada

FOTO: Boom93

FOTO: Boom93

Nakon dve godine pauze tradicionalna Balonijada, odnosno ispraćaj predškolaca održaće se danas u centru grada opd 17 časova.

Direktorka PU Ljubica Vrebalov, Tanja Lončar rekla je ranije za Boom 93 da će oko 600 mališana sa svojim vaspitačicama učestvovati na Balonijadi. Na Balonijadi će biti predstavljen svaki vrtić. Vaspitačice su sa decom pripremile raznovrstan program.

„Deca će imati nastupe na velikoj bini na kružnom toku, kao što je bilo ranijih godina. Svaka grupa, svakog vrtića ima po jedan nastup, ritmičke igre, nešto što su oni pripremili.  Na našu žalost, nismo održavali Balonijadu dve godine, pre toga smo jednu organizovali u Sportskom centru. Sada nakon četiri godine imamo Balonijadu u centru grada. Prezadovoljni smo, deca i roditelji jedva čekaju. Tako nešto skoro nije bilo, svi se radujemo“, rekla je Lončar.

Baner Boom93 Android aplikacija

Balonijada je ispraća mališane predškolskog uzrasta iz dečjih vrtića u prvi razred škole. Predškolci se tog dana pesmom i igrom oproštaju od vaspitača nakon čega puštaju balone u bojama vrtića.