93 sekunde

Vašar u Požarevcu: Luna park na novoj lokaciji, odmor i kupovina po nižim cenama (FOTO+VIDEO)

FOTO: Boom93/M. Veljković

FOTO: Boom93/M. Veljković

Ivanjdanski vašar u Požarevcu se i ove godine održava od 6. do 8. jula oko Sportskog centra Požarevac.

Tezge su kao i ranijih godina postavljene u ulicama Lole Ribara, Ilije Gojkovića, kao i u delu Partizanske i Stiške ulice, dok je luna park po prvi put postavljen u delu Bambi parka koji je u vlasništvu Grada, jer se na prostoru koji je ranije bio predviđen za luna park izvode radovi na izgradnji Atletskog stadiona.

FOTO: Boom93/M. Veljković

Drugi deo Bambi parka, odmah pored vašarišta, koji je u privatnom vlasništvu ostaje za sada nesređen. Čitav prostor je zarastao u korov i kao takav dočekuje sve posetioce ovogodišnjeg vašara.

Ove godine u luna parku za vožnje su dostupni automobili na sudaranje, tvister, škorpion, kamikaze, brodić, kuća straha, ringišpil i druge sprave za zabavu. Cene vožnji na vašarištu su u rasponu od 100 do 300 dinara, a za većinu kupljenih karta dobija se i novi fiskalni isečak.

FOTO: Boom93/M. Veljković

Posetioci vašara mogu da kupe garderobu, obuću, veš, zavese, tepihe, kao i nameštaj i predmete domaće radinosti. Cene garderobe su poprilično ujednačene. Par tanjih čarapa i donjeg veša je 50 dinara, novopazarske farmerice su od 500 dinara, pa naviše, a ženske letnje haljine mogu se kupiti po ceni od najmanje 500 dinara. Kopije majica svetki poznatih brendova na vašaru u Požarevcu mogu se pazariti po ceni od 400 dinara, najniža cena šorceva je 250, dok se dečije igračke mogu pazariti za od 100, pa i do 3.000 dinara.

Posetioci sa kojima smo neformalno razgovarali kažu da su na vašar došli da odmore i da pazare, najčešće donji veš, majice i farmerke koje kako kažu su dosta jaftinije nego u radnjama.

FOTO: Boom93/M. Veljković

Jedan od problema na koji su se žalili vlasnici radnji u ulici Lole Ribara, ove godine je delom rešen. Ispred većine objekata ostavljen je prazan prostor kako bi kupci mogli da priđu radnjama.

Najčešći problem i prodavaca i posetilaca jesu toaleti, koji su ove godine postavljeni na nekoliko lokacija na vašarištu, ali nisu obeleženi putokazima, te ih posetioci teško mogu pronaći.

FOTO: Boom93/M. Veljković

Podsetimo, tokom 2020. godine vašar nije održan zbog situacije sa koronavirusom i nepovoljne epidemiološke situacije u gradu. Prema procenama, sedmojulski vašar u Požarevcu, pored šabačkog i negotinskog jedan je od najvećih u Srbiji. Prodavci obično u Požarevac dolaze sa smederevskog vašara koji prthodi požarevačkom.