PROMO

Malac Genijalac: Letnji boravak u toku, od septembra novi program za mališane

Foto: Malac Genijalac

Foto: Malac Genijalac

Letnji boravak i Malac Sveznalac su dva nova programa u školi mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ u Požarevcu. Dva meseca kvalitetnog sadržaja tokom leta očekuje sve polaznike, dok će od septembra program „Malac Sveznalac“ nuditi nova znanja iz srpskog jezika, matematike i sveta oko nas.

Malac Genijalac je ogranak međunarodne škole za razvoj kognitivnih sposobnosti i intelektualnih potencijala dece počevši od najranijeg životnog razdoblja. Škola sprovodi edukativno-razvojne programe za decu od 3 do 12 godina.

Foto: Malac Genijalac

Program Numicon predviđen je za decu od 3. do 5. godine, gde deca vežbaju finu motoriku i uče osnove brojeva. Sve se uči na kreativan i zanimljiv način, što im i održava pažnju. Jedna grupa broji osmoro dece.

Za decu uzrasta od 6 do 12 godina je program Mentalna aritmetika, koji podrazumeva korišćenje računaljke abakus. U početku deca koriste abakus, ali već posle par časova vizualizuju i uspevaju da dođu do tačnog rezultata u minimalnom broju sekundi gledajući na ekranu niz od nekoliko brojeva. Mentalna aritmetika traje dve godine. U prvoj godini ovog programa uči se sabiranje i oduzimanje kroz četiri formule, a u drugoj godini množenje i deljenje. Maksimalan broj dece u grupi je 12.

Termini su radnim danima od 17 časova, dok su vikendom od 10 časova i postoji mogućnost biranja termina.

Foto: Malac Genijalac

Od septembra škola „Malac Genijalac“ uvodi novi program Malac Sveznalac – Slova, Matematika i Svet oko nas za uzrast od 4 do 6 godina. Deca će učiti opšte stvari poput reka, gradova, država, planeta, kao i osnove jezika – prepoznavanje glasova, pisanje slova i reči i čitanje. Kroz numicon oblike i druga zanimljiva sredstva, deca će zavoleti matematiku i razviće logičko i analitičko razmišljanje. Biće im zanimljivo, jer će se programi smenjivati na pola sata – srpski, matematika i svet oko nas. Deca će potpuno biti spremna za polazak u osnovnu školu.

Foto: Malac Genijalac

Letnji boravak je, takođe, nešto novo u školici u Požarevcu. Trajaće do kraja avgusta za decu od 3 do 10 godina. Program je podeljen po nedeljama, svaka nedelja nosi svoj naziv – „Nedelja životinja“, „Nedelja slatkiša“, „Nedelja sporta“ i „Put oko sveta“. Svaka nedelja je tematski osmišljena tako da deca uče kroz kreativne i edukativne radionice.

Jednom nedeljno organizovaće se izlet shodno temi koja se te nedelje bude obrađivala. Ukoliko je to sport, predavači će voditi decu u stonoteniski klub. Ukoliko su slatkiši tema, deca će posetiti poslastičarnicu, gde će videti kako se prave kolači, a zatim će ih i probati. Blizu škole nalazi se igralište koje se maksimalno koristi, kako bi deca što više vremena provodila napolju u druženju i igri. Letnji boravak je osmišljen tako da svako dete provede leto na kreativan i kvalitetan način.

Postoji mogućnost dnevnog i mesečnog boravka, a deca imaju dva obroka i dve užine. Letnji boravak otvoren je svakog radnog dana od 7 do 17 časova, a dovoljno je najaviti dolazak deteta dan ranije.

Foto: Malac Genijalac

Prema rečima predstavnice škole Aleksandre Mitić, roditelji su zadovoljni, primećuju pomak i napredak kod svoje dece. Takođe, navodi i da predavači sa stručne strane primećuju napredak kod svakog deteta, sa obzirom na to da prate razvoj od trenutka kada dete dođe do trenutka kada završi školicu. Sve pohvale su im priznanje da rade kako treba, ali i podsticaj da nastave da stvaraju „Genijalce“.

Posetite sajt škole „Malac Genijalac“, pošaljite email ili pozovite na broj +38163 489 553 za sve dodatne informacije. Popunite online prijavu i upišite svog genijalca još danas.