Film

Trejler za film koji je za dan pregledan više od 12 miliona puta

Foto: YouTube printscreen

Foto: YouTube printscreen

Trejler za film „Napoleon”, čiju režiju potpisuje Ridli Skot, objavljen je u ponedeljak 10. jula, a za 24 časa na Jutjubu je pregledan više od 12 miliona puta.

„Hoakin Finiks kao Napoleon Bonaparta ne može da omane”, objavio je magazin „Rolingston”, predstavljajući novi film Ridlija Skota.

Film „Napoleon” je istorijska akciona epska drama, koja prikazuje vrtoglavi uspon i strmoglavi pad francuskog imperatora Napoleona Bonaparte, oslikana i kroz prizmu njegovog odnosa sa jednom ženom koju je voleo – čuvenom Žozefinom.

Glavne uloge poverene su dobitniku Oskara Hoakinu Finiksu, kao Napoleonu, i Vanesi Kirbi koja tunači lik Žozefine.

Film prikazuje šest veilikih bitaka, koje su bile ključne za Napoleonovu vladavinu. Većina ratnih scena snimana je u Velikoj Britaniji, a samo jedna na Malti gde je ekranizovana Napoleonova prva pobeda – osvajanje Tulona 1793. godine.

Posle više od dve decenije kada su Finiks i Skot prvi put sarađivali zajedno na filmu „Gladijator”, za koji je glumac dobio svoju prvu nominaciju za Oskara, povrenje između dvojice umetnika je postalo toliko da je reditelj prepravljao scenario u skladu sa Finiksovim sugestijama.

Skot je u jednom od intervjua objasnio da je film centriran u odnosu na Hoakinovu interpretaciju Napoleonovog lika, zbog čega mu je dao slobodu da tokom samog snimanja menja scenario kada bi se osetio „nelagodno” u liku koji tumači.

Premijera je planirana za 22. novembar, vikend kada se u SAD obeležava nacionalni praznik Dan zahvalnosti.